КОИ СА ДЕЙСТВИЯТА, КОИТО БЛОКИРАТ ЕНЕРГИЯТА?

„Блокирана енергия“ – това означава, че с всеки изминал ден имате все по-малко сили, пари и поводи за радост.

И все повече причини да сте обидени на съдбата и да се защитавате от живота. Не искате такова съществуване. Тогава изключете от живота си тези 4 навика.

ДА СЕ ОПЛАКВАТЕ

Запомнете, че на земята няма място, където можете да се оплаквате. Колкото и да е сложна вашата ситуация, знайте, че оплакването на глас само я влошава. Разбира се, не е нужно да си слагате маската „всичко ми е наред, направо чудесно”. Но да подчертавате единствено отрицателните страни на живота си, значи да го правите още по-тежък и труден.

ДА КЛЮКАРСТВАТЕ

Няма нищо по-примамливо от това да обсъдите нечие поведение, което излиза от рамките на представите ви за добър човек. Но щом го направите, знайте, че поемате отговорността и последствията от поведението на този „недобър” човек върху себе си.

Знаете ли как да направите така, че всички в колектива да се отнасят добре към вас? Казвайте само комплименти за другите хора зад гърба им.

ДА СЕ ПРЕГЪРБВАТЕ

Този навик вероятно се е формирал у вас от години и едва ли ще можете да се избавите от него за няколко дни. Запомнете обаче една формулировка: „Нека сърцето да е устремено към небето”. Тогава енергията свободно ще се движи по гръбначния стълб и ще се чувствате не само добре, но и ще знаете какво трябва и какво не трябва да правите.

ДА ЗАДЪРЖАТЕ ДЪХА СИ

Следващия път, при напрегнат момент или дори по време на някаква негативна мисъл или емоция обърнете внимание на дишането си. В 9 от 10 случая неумишлено го задържате. Когато установите това, веднага започнете да дишате, при това е помощта на диафрагмата, издувайки при вдишване корема. По този начин напрегнатата ситуация се разрежда без вашето участие.

инфо: popantofi.com