Кой влиза в обувките на Елизабет II

Кралица Елизабет Втора не обува обувки, които по преди това не са били разтъпкани и отпуснати от друг човек. Това е описано в новата книга на Анджела Кели – моделиер и довереница на кралицата.

51-годишната моделиерка споделя в “The Other Side of the Coin: The Queen”, че тя лично обува и разтъпква всеки чифт обувки на 93-годишната Елизабет Втора.“Както многократно са писали в пресата, Кралицата има човек, който ѝ носи обувките преди да ги обуе тя самата, човек, който да се увери, че те са удобни и аз съм този човек, пише Анджела.

И добавя:“Тя има много ангажименти и няма време да си разтъпква обувките и тъй като носим един и същи номер, най-удобно е аз да го правя вместо нея.”

Елизабет Втора има доста малък крак, тя носи обувки 36-ти номер и не е било толкова лесно да се намери жена, която да се заеме с тази важна задача вместо монарха на Великобритания.

През 2017 г. Стюарт Парвин, който отговаря за гардероба на Кралицата цели 11 години, казва пред “Evening Standard”:“Обувките ѝ трябва да са изключително удобни. Кралицата не може да каже: “Не ми е комфортно, не мога да ходя повече.”

standartnews.com