Операта и театърът във Варна със спектакли онлайн

Съобразно заповедта на Министерския съвет във връзка с новия коронавирус се отлагат всички спектакли на Театрално-музикалния продуцентски център във Варна. Отпадат и всички прояви, включително и обявеният флашмоб на 12 март за 99-ия рожден ден на Драматичния театър „Стоян Бъчваров“. Закупените билети могат да бъдат презаверени за следващи спектакли на същото заглавие или да бъдат върнати на касата на Основна сцена, съобщиха от ТМПЦ.

Въпреки ограниченията почитателите на театъра и операта ще могат да се насладят на 3 спектакъла, които ще бъдат излъчени с live streaming във Фейсбук страниците на двата културни института.

Първият от тях е премиерата на оперетата „Хубавата Елена“ от Жак Офенбах. Тя ще се играе, разбира се, без публика на 19 март от 19 ч. на Основна сцена. На 21 март от 19 ч. във Фейсбук страницата на театъра ще може да се гледа спектакълът „Телефонът на мъртвеца“ – черна комедия от Сара Рул, поставена от Петър Денчев, с участието на Биляна Стоева, Симеон Лютаков, Веселина Михалкова, Милена Кънева, Николай Божков и Полина Недкова.

Спектакъл онлайн ще има и на 27 март, Световен ден на театъра. Варненската трупа ще го почете с комедията „Само за жени“ от Дарио Фо с режисьор Костадин Бандутов. Излъчването отново ще е от 19 ч. във Фейсбук страницата на ДТ „Стоян Бъчваров“.

Снимка: ТМПЦ – Варна

 

 

kmeta.bg