Орлин Горанов пее в „Младост” на 25 октомври

Обичаният от много поколения Орлин Горанов ще пее напълно безплатно в „Младост”, в края на тази седмица. На 25 октомври той излиза на сцената в парка в „Младост” 3. Концертът започва от 18:00 часа.

В програмата са включени още Народен оркестър „Шопите”, със солист Росина Дечева, групата за автентичен фолклор „Армаган” и ансамбъл „Български ритми”.

Организатор е архитект Стефан Стефанов, който е кандидат за кмет на „Младост. Стефанов проведе кампания с акцент върху културните събития – изложби и концерти. Самият той декларира, че съживяването на културния живот в района е основен акцент в програмата му.

„В „Младост” културата е ударила дъното. Нямаме културен център, нямаме събития, не може да създадем програми, за да събудим хората. В района има страшно много хора, за които културата е важен приоритет в живота”, смята Стефанов.

„Културата е тази, която ни е създала и тази, която ще ни спаси. „Младост” е със 120 000 души население, това е цял град, а нямаме културен живот в квартала. Обичам да ходя на концерти, на изложби, на театър, но всички те се случват в центъра на София. Това ще се промени”.

С тези думи гл. архитект на „Младост” Стефан Стефанов обяви още на откриването на предизборната си кампания, че през следващите четири години в квартала ще бъде изграден културен център.

Арх. Стефан Стефанов заявява, че ще работи много отблизо и с директорите на училищата и детските градини. Ще бъде засилена самодейната дейност на читалищата в района.

standartnews.com