Пощальонка на 83 г. ходи по 43 км пеша на ден

83-годишната Екатерина Джалаева всеки ден изминава пеша 40 километра по стръмните планински пътища на Република Северна Осетия като действащ пощальон, съобщава NOVA.

Шест дни в седмицата тя разнася пощата по един и същи планински път вече 50 години. 43-те километра между селата Мизур, Бурон и Цей тя изминава пеша.

„Заплатата не е голяма, но ме устройва. По-лесно ми е да вървя. Обичам да говоря с хората. Много мъка преживях и мисля за случилото се, ако не правя нищо. Но когато изляза от вкъщи е по-лесно”, разказва Джалаева.

Всички в района познават Екатерина и често, когато я видят, спират за да я поздравят и поговорят с нея. А други я качват в автомобилите си, за да я закарат до следващата й дестинация.

Още като дете, 83-годишната жена решила, че ще стане пощальон, като мъжа, който носел новини от фронтовата линия на Втората световна война. „Тогава си казах, че когато порасна, ще стана пощальон. Така хората ще ме чакат и ще ме обичат”, каза още възрастната пенсионерка.

Въпреки напредналата си възраст и дългия трудов стаж, Екатерина не смята да се отказва от професията, но признава, че понякога се чувства уморена.

standartnews.com