Улица “Стоянка Мутафова” ще е в Драгалевци

Софийски улици, площад и зала ще бъдат именувани на Стефан Данаилов и Стоянка Мутафова. Двамата големи актьори ни напуснаха преди дни.

Казват, че големите се помнят вечно – с личността си, с творчеството си, с името си. Имената на Стоянка Мутафова и Стефан Данаилов винаги ще говорят достатъчно за таланта на артистите. А освен завещаното на поколенията, те ще оставят следи и там, където са дали най-много.

На метри от улицата в “Драгалевци”, която ще носи името на Стоянка Мутафова се намира друга, която носи името на Нейчо Попов – нейния покоен съпруг. И макар и къщата на Стоянка Мутафова вече да я няма, мястото събира стихийните спомени на актрисата.

До нея ще живеят вечно и други легенди на българското кино като Невена Коканова, Георги Парцалев и Георги Георгиев-Гец, на които вече са наречени улици в района.

Площад в София пък ще носи името на големия актьор Стефан Данаилов. Мастърът си отиде едва няколко дни преди Стоянка Мутафова. А инициатива на Българската музикална асоциация предвижда да му посвети и зала, създадена от самия него – сцена 17 в Министерството на културата.

А театърът в България, който за дни загуби едни от най-обичаните си деца, завинаги ще остане с техния шеговит отпечатък.

standartnews.com

One Comment on “Улица “Стоянка Мутафова” ще е в Драгалевци”

Comments are closed.