Уъркшоп с актрисата Силвия Станоева

В партньорство с фондация Етюд на 12.01.2020 (неделя) актрисата Силвия Станоева кани онези от вас, които се интересуват от кино и театър, на среща в галерия „Етюд”. Актрисата ще разкаже за пътуването си до Лондон, за уъркшопа с Мел Чърчър, и ще сподели впечатленията си от различните актьорски техники, които е изучавала, и как ги използва в подготовката си върху роля- анализ на текст, психологически жест, физическа метафора, техниката на Ивана Чабек, разлики между киноактьорско майсторство и играта на актьора в театъра, подготовка за селф-тейп, какво е „shining eyes” и др. Ще бъдат показани работни сцени от уъркшопа в Лондон, а срещата ще водят Александра Димитрова и Лора Иванова от Teen Station!
Необходимо е да резервирате вашето място предварително на [email protected]!
Вход: Свободен

През лятото на 2019г., Силвия печели финансиране по програма „Творческо развитие” на НФК за проекта „ Уъркшоп по киноактьорско майсторство в „Актърс студио” в Лондон”. Проектът е за участие в петдневен уъркшоп с преподавател- Мел Чърчър. Мел е една от най- известните преподавателки по актьорско майсторство и вокална техника във Великобритания , част от учениците и са световноизвестни звезди като Анджелина Джоли, Даниел Крейг, Мила Йовович, Кийра Найтли, Джанкарло Джанини и др.

Силвия Станоева е българска актриса, известна на пубиката от късометражния филм „Шшшт…попей ми”, сериала „Откраднат живот” и спектакъла „Клер, Мадам, Соланж” ( реж. Касиел Ноа Ашер)- за ролята на Клер актрисата получава ИКАР за дебют, съвместно със сценичния си партньор Иво Желев. През 2019г. Силвия участва в проекта „Това е всичко” на Галина Борисова, издава дебютен сингъл на английски език и играе в новия български филм „Ятаган”, в който си партнира с Мариян Вълев. Последната и екранна изява е във френския документален филм „Pompei Rising”.

Силвия често пътува по света за обучение в различни актьорски уъркшопи и за участието си в международни артистични проекти- през 2009 получава награда за изключително актьорско изпълнение от международния фестивал на театралните училища в Пекин, Китай , през 2013 е избрана за участник в Сараево Талънтс ( Сараево Филм Фесивал), през 2015 учи няколко месеца в студиото на световноизвестната преподавателка Ивана Чабек ( работила с Брат Пит, Хали Бери и Шарлийз Терон)в Лос Анджелис, записва албум в Берген с норвежкия композитор Ханс Петер Гюндерсен.

One Comment on “Уъркшоп с актрисата Силвия Станоева”

Comments are closed.