Фондация „Александър“ дава две пълни стипендии за лятно училище в London School of Economics

Фондация „Александър“, чиято дейност е свързана с подкрепа на българското образование, обяви ежегодния си конкурс за стипендии за лятно училище в London School of Economics (LSE).

Тази година фонданцията ще предостави две стипендии, всяка от които покрива такси за обучение, самолетни билети, настаняване в общежитие на LSE и джобни за престоя в Лондон. За стипендията могат да кандидатстват студенти 3-ти, 4-ти курс или следващи магистратура.

Темата на първото лятно училище, което ще проведе между 22 юни и 10 юли 2020 г., ще бъде в сферата на преговорите и договарянето, а на второто, което ще се проведе между 3 и 21 август 2020 г., в сферата на големите данни и машинното самообучение. За участие в конкурса за стипендиите, кандидатите следва да изпратят автобиография и есе до 1000 думи на една от две теми: “Negotiation: zero sum game or mutually beneficial process?” или “How would you apply data science tools to solve a concrete and pressing issue in our Bulgarian reality?” Крайният срок за кандидатстване е 10 април.

Допълнителна информация и условия за кандидатстване могат да бъдат намерени на страницата на фондацията ТУК.

Ако отговаряш на горните изисквания, не се колебай да кандидатстваш – вярваме, че това е страхотна възможност, от която може да научиш много!

 

 

Автор: Йонко Чуклев