Четирима състезатели донесоха четири медала от олимпиадата по информатика в Словения

Отборът на България се завърна с общо четири медала – три сребърни и един бронзов, от Европейската олимпиада по информатика, провела се в Марибор.

По-малко от месец след спечелените медали от международната олимпиада по информатика, която се проведе от 3 до 11 август в гр. Баку, Азербайджан, България отново се представи блестящо, този път на Европейската олимпиада по информатика за младежи, която се проведе в Словения.

Отличените са Атанас Димитров и Благо Гунев (8 клас), възпитаници на СМГ, Деян Хаджи-Манич (7 клас) от МГ „Д-р Петър Берон“ във Варна и Велислав Гърков (7 клас) от 2 СУ „Акад. Емилиян Станев“ в София. По този начин всички български участници се поздравиха с отличия от състезанието.

В олимпиадата се вкючиха 90 състезатели от 24 страни, като ръководители на българския тим в надпреварата бяха Каталина Григорова от Русенския университет и Илиян Йорданов от Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски“.

Пожелаваме още много отличия на родните състезатели, а ние ще продължаваме да те информираме за техните успехи по света и у нас!

 

Автор: Радослав Александров