Човешкото самоуважение зависи от Знанията, Уменията и Навиците

Животът е движение и действие. Смъртта е обратното на съзиданието. Животът е развитие. Смъртта не е спиране на развитието. Смъртта е не-развитие.

Развитието на човека винаги се е случвало само и единствено благодарение на триадата ЗНАНИЯ-УМЕНИЯ-НАВИЦИ.

С каквото и да решите да се занимавате на този свят /без значение дали ще е готварство, ядрена физика, медицина или отглеждане и възпитаване на деца/, първо имате нужда от потребните за това Знания или с други думи – теорията.

Следващото условие са Уменията или сдобиването с нужните способности за извършване на тази дейност.

И накрая идват Навиците, което означава да правиш нещата с лекота, с други думи – усъвършенстването на уменията. Practice makes perfect!

Именно това означава да споделяш отговорността на живите.

Повечето хора живеят в състояние, подобно на хипноза, неадекватни по отношение на света, в който живеят.

Тази трагедия се дължи на липсата на съответствие между вътрешния им свят и реалността, която е пряко следствие от липсата на Знания, Умения и Навици, за да правиш това, което обичаш, това, което носи най-голяма полза теб самия.

Голяма част от хората се обръщат към множеството книги за саморазвитие.

Не е лошо да четете книги за самопомощ и саморазвитие, но дои и да прочетете всичките, ще продължите да съществувате в същото състояние на хипноза.

Защо?

Защото Самочувствието ви няма да се промени, тъй като е в пряка зависимост от Самоуважението ви. А Самоуважението зависи от това какво можете да правите и дали го правите добре.

Без значение дали ви харесва или не, на всички ни е ясно, че живеем в глобален свят, в който най-използваният език за комуникация е Английският език.

Английският език е ключът за вратата „да работя това, което обичам“ и за най-елементарното право, което обаче никой освен вас самите, не може да ви гарантира – правото на избор.

Днес, човек, който не владее този език е абсолютно неадекватен на пазара на труда. Каквито и други Знания, Умения и Навици да притежава, не може да се конкурира с този, който го владее.

Да знаеш езика, да умееш да го говориш и да го правиш с лекота, а именно – знанията, уменията и навиците, са това, което BELL.bg ви гарантира, чрез изключително лесното си за използване приложение, адаптирано специално за българи.

Вместо да пилеете безценното време от живота си, можете да го използвате навсякъде и когато пожелаете, като развивате себе, учейки на телефона си.