“5 е съвършеното число” тръгва по екраните в София и страната

CineLibri 2019 отшумя, но филмите, които плениха публиката, остават! Имаме удоволствието да ви уведомим, че филмът 5 Е СЪВЪРШЕНОТО ЧИСЛО, един от гвоздеите от селекцията на кино-литературния фестивал тази година, тръгва в разпространение в столицата и страната днес, 1 ноември! Вижте предстоящи прожекции в столицата тук.

5 СЪВЪРШЕНОТО ЧИСЛО, (Италия, Белгия, Франция 2019) с оригинално заглавие 5 e il numero perfetto  е искрящ жанров микс от трилър и мелодрама в стил ноар.

Главните роли са поверени на две от най-ярките звезди на италианското кино: Тони Сервило(„Великата красота”, „Те”) и Валерия Голино („Рейнман”, „Смотаняци”). Участват още Карло Бучиросо, Яя Форте, Марчело Ромоло, Едуардо Сордженте и др. Можете да прочетете ексклузивно интервю с Тони Сервило тук.

Авторът на едноименния комикс Игор Тувери застава зад камерата и създава истинскикинематографичен шедьовър.

Действието се развива през 70-те години по тесните улици на смутния Неапол. Пепино льо Чичеро е прекарал живота си в изпълнение на поръчки от големите гангстери на града. Когато синът му Нино е убит, той вади старите си пистолети, решен да отмъсти. Куршумите отново започват да свистят над сивата глава на Пепино, докато той търси убийците на сина си и лъскавия черен револвер, който е подарил на Нино в последната вечер от живота му. И макар ежедневието на Пепино винаги да е било белязано от насилие, идеята за отмъщение започва да му се струва все по-абсурдна.

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ:

Конкурсна програма „Хоризонти” на 76-ия кинофестивал във Венеция, Номинация за награда FEDEORA за най-добър филм

Комиксът „5 е съвършеното число” е един от най-забележителните италиански графични романи. Книгата е преведена на различни езици и е увенчана с множество отличия, в т.ч.:

Награда „Книга на годината“ на Панаира на книгата във Франкфурт 2003 и Награда Coccobill за най-добър автор 2003 (фестивал на комиксите в Милано)

Трейлър: https://www.youtube.com/watch?v=5AC6ZPB1Kcs