Световните архитектурни забележителности, проектирани с български софтуер

Най-високата жилищна сграда в Европейския съюз – Zlota 44, Vancouver Convention Centre West в Канада, летището в Айндховен, футболният стадион в Лозана – това са част от архитектурните шедьоври, проектирани с водещия дизайн софтуер Vectorworks, разработен от “Немечек България”.

“Немечек България” е българска софтуерна компания с над 250 служители у нас, която развива софтуерни решения за строителната и развлекателната индустрия. Компанията е създадена през 1998 г. като част от баварския софтуерен концерн Nemetschek Group, но от 2002 г. се развива като независима компания.

Vectorworks е софтуер, който стимулира креативността в дизайна, подпомага иновациите и улеснява комуникацията между специалистите. От близо 20 години решението се разработва от екип от над 50 софтуерни инженери на дружеството. Понастоящем Vectorworks е в топ три на софтуерите за дизайн и информационно моделиране в света и вече се използва от над 650 000 професионалисти от различни сфери в цял свят.

Извън архитектурата софтуерът Vectorworks също се използва активно в развлекателната индустрия. С помощта на разработения в България софтуер се проектират декорите и осветлението в някои от хитовите холивудски блокбъстъри. Сред тях са филми от поредицата за Джеймс Бонд, топ актуалните марвел заглавия – Пазители на Галактиката 2, Капитан Америка: Гражданска война, Ант-Мен, Железния човек, както и Генезис и Игрите на глада 2.

 

 

 

 

Автор: Йонко Чуклев