5G ще доведе до трета интернет революция

Настъпването на ерата 5G ще доведе до промяна в начина на живот и работа на хората, отбелязва Gizchina, позовавайки се на анализ на IDC с акцент върху проникването на мрежите от пето поколение в Китай.

През 2020 г. в азиатската страна ще бъдат доставени около 100 милиона 5G интелигентни терминали, включително смартфони, таблети, лаптопи, VR/AR шлемове и други продукти. Годишните доставки на 5G устройства ще надвишат 400 милиона броя през 2023 г.

5G ерата ще промени начина, по който хората живеят и работят. IDC говори за концепцията V2E (Voice to Everything), която ще обхване широка гама от продукти и ще доведе до третата интернет революция в Китай. Това ще бъде „ерата на гласовия интернет”.

IDC прогнозира, че 100 милиона души в Китай ще използват функцията за гласово взаимодействие през 2020 г. Над 40% от потребителите ще разполагат с повече от едно 5G устройство у дома. Повече от 30% от децата на възраст от 1 до 14 години ще започнат да използват смартфони и други 5G устройства по-активно през следващата година.

Очаква се и революция в автомобилната индустрия. През 2020 г. над 80% от авто-производителите ще си партнират с технологични компании за разработване на нови автомобилни системи, които ще предлагат подобрени функции за обработка и съхранение на данни.