Viber добавя нова опция за сигурност – „изчезващи съобщения“ в чата

латформата за комуникация Viber анонсира „изчезващи съобщения“ за всички индивидуални чатове. До момента тази функционалност беше достъпна само за т.нар. скрити чатове, а сега, във всеки чат с още един човек, потребителите ще могат да задават таймер за изтриване на всички изпратени снимки, видеа, текст или други файлове – от няколко секунди до минути, часове и дори дни.

Автоматичното отброяване за изтриване на дадено съобщение ще стартира, веднага щом получателят го види. Подобрената конфиденциалност в индивидуалните чатове ще засили позиционирането на Viber като най-сигурното приложение за разговори в света.

За да създаде „изчезващо съобщение“, потребителят трябва да:

  • Натисне иконката в долната част на чата  и да избере кога да бъде изтрито съобщението.
  • Въведе и изпрати съобщението до получателя.

„Това е още една стъпка напред в това да бъдем най-сигурната платформа за комуникация в света”, коментира Офир Ейял, главен оперативен директор на Viber.

Viber e сред първите чат приложения с подобни мерки за конфиденциалност, като още през 2015 г. представи функцията “изтриващо се съобщение” за всички чатове, въведе криптиране от край до край по подразбиране през 2016 г. и пусна скритите чатове през 2017-а.

 

https://www.manager.bg/