Турнето на новия филм за Левски завърши

Искрен Красимиров измина хиляди километри в чест на 180-годишнината от рождението на Васил Левски

Новият филм за Васил Левски – „ЛЪВСКИЙ: Европеец в Българско“, завърши лятното си турне. Обиколката на автора на филма – режисьорът Искрен Красимиров, и неговият екип на „НЕзабравимата България“, приключи на връх Шипка, в най-високото кино у нас – „Парк-музей Шипка“.

Филмът за Апостола се въртя цял ден и всеки посетил националната светиня, имаше възможност да се снима за спомен с „живите Ботев и Левски“ – Искрен Красимиров и Симеон Владов. Филмът вече бе показан премиерно в кв. Илиянци в София, Радомир, „Сити Марк Арт център“ в София, Ловеч, Велико Търново, Червен бряг, Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Оряхово, Търговище, Копривщица, Хасково, Правец, парк „Св. Троица“ в София, Ботевград, Несебър, Берковица, Балчик, Батак, Троян и с. Зверино.

„Изминахме хиляди километри, хиляди българи гледаха филма ни за Апостола на Свободата и получихме стотици отзиви, само положителни. Хората имат нужда да видят този Левски – той е сериозен, вглъбен, дори трагичен. Но израства в нашето съзнание до висотата на Иисус Христос, превръщайки се в Българиския Месия!“, каза на финала на турнето Искрен Красимиров. Екипът планира след кратка почивка през месец август, да започне наесен нов проект, посветен на Апостола на Свободата. Филмът „Памет за Левски“ се очаква да бъде готов за 19 февруари 2018 година, като ще бъде посветен на почитта на народа пред  Васил Левски и на паметниците му в цяла България и в цял свят.