„Уни Хоспитал“ лекува с два линейни ускорителя от най-високия клас в света 

Медицинска инвестиция за над 120 млн.лв. ги превръща в лидер на Балканите 

Една от най-големите медицински инвестиции не само у нас, а и на Балканите, е финалист за петото издание на Медицинските Оскари.

МБАЛ “Уни Хоспитал” – Линеен ускорител
TrueBeam STX

Многопрофилната болница за активно лечение „Уни Хоспитал“, която е мащабен проект между Община Панагюрище и „Асарел-Медет“ АД, с десетки лекари и медицински специалисти, е с инвестицията на стойност над 120 млн. лв. – амбициозна идея, осъществена за пръв път не само в България, но и на Балканите. Така в неголяма община като Панагюрище – с под 30 000 жители, да заработи голямо лечебно заведение.

През трите години от своята дейност, МБАЛ „Уни Хоспитал“ устоява на предизвикателствата – в болницата има 325 легла, работи се по 220 клинични пътеки, 3 клинични процедури и 29 амбулаторни процедури.

Д-р Чачова

Общият брой на персонала е около 660 души, от които над 180 лекари и около 250 професионалисти по зравни грижи. През 2018 година преминалите болни в „Уни Хоспитал“ са около 20 000.

В Панагюрската болница с двата най-добри мултимодални линейни ускорителя от най-високия клас в света – TrueBeam STX, се лекуват пациенти от цяла България. Онкологичният център, който включва отделения по Медицинска онкология, Лъчелечение и Нуклеарна медицина е на световно ниво.

МБАЛ “Уни Хоспитал” – Васкулар

В „МБАЛ-Уни Хоспитал“ е наложен комплексният подход, който обхваща целия път на модерната диагностика, лечение (хирургично и терапевтично), диспансеризация и профилактика на пациента. Затова нашето мото е „Всичко за здравето под един покрив“.

От откриването си през 2016 г. досега „Уни Хоспитал“ се утвърди на националната здравна карта като модерно и авторитетно лечебно заведение.

Партньори на Медицинските Оскари са: Национална Пациентска Организация (НПО), Български лекарски съюз (БЛС) и Национално сдружение на общопрактикуващите лекари (НСОПЛБ).

Церомонията по връчване на наградите ще се състои в балната зала на хотел „Маринела” на 10 май от 20.00 ч.

Поради невъзможност да присъства на събитието на 10 май Наградата за цялостен принос на проф. Александър Чирков ще бъде връчена днес /сряда/ в кабинета му в София.

Avatar

About Златка Вълканова

View all posts by Златка Вълканова →