Уникални дрехи от китайски порцелан

Художник използва части от китайски порцелан, за да създаде изкуство, което се облича. Ето, че има как да носите със себе си любимите си сервизи от чаши. Ли Сяофанг използва стотици порцеланови части, за да създаде носимо изкуство, което говори за историята на Китай, докато гледа в настоящето.

Китайският ни съвременник Ли Сяофанг използва порцелан, за да превърне облеклото в изкуство. Изкуство, което отдава почит на миналото на Китай, докато гледа към бъдещето. Сяофанг взема стотици парченца порцелан, някои от които датират от династиите Сонг, Минг и Цин, и ги пресътворява във великолепни порцеланови рокли. Творбите му действат както като палто от броня, така и като скулптурен шедьовър. Сяофанг събира късчетата глинени съдове заедно с тънка метална тел, като всяка от тях е облицована с кожено бельо.

Поглеждайки към творчеството на артиста  е невъзможно да не се учудим на прецизността, която той полага за да намери точните форми, които да създадат кривите на роклите, Също така не може да не отбележим как моделът и цветът на порцелана се използват за създаване на нови нюанси и силуети. Талантливият и иновативен художник не се ограничава до правенето на порцеланови рокли.  Той също така експериментира със създаването на сака, панталони, блузи и дори военни шапки.

Пекинският творец е виждал произведенията  си изложени в Музеят на изкуството в Метрополитън. Той е участвал в сътрудничество с модни гиганти като Ла косте и Алекзандър Маккуин. Визионер в своята област, работата му се дължи на бързото развитие, поглъщащо Пекин.

“Тези сини парченца, изкъпани от слънчевото небе на социализма и галени от съвременните хладни бризове, които духат от запад в цялата столица, поемат невероятно разнообразие от пози, като модни предмети, влизащи в новия век”, казва Ли.  “Това са сини и бели костюми! Те излъчват блясък, след като са смазани! Това са илюзиите, които текат от скръб!”, продължава той по повод своето уникално изкуство.

 

 mymodernmet.com

Мариела Петкова