Вежди Рашидов отпразнува рождения си ден, представяйки изложба пред десетки известни личности

В четвъртък вечер председателят на комисията за култура в парламента Вежди Рашидов отпразнува своя 66-ти рожден ден в галерия “Сан Стефано” с изложба от личната му колекция с картини.

“Колекция се прави със страст и с вкус. Картините, които са изложени тази вечер са ефект от един прецизен вкус”. Това каза професор Валери Стефанов, председател на съюза на колекционерите в България.

В поздравителното си слово професор Стефанов сподели:  “Тази галерия е доказателство за мисията на българското колекционерство, към което обществото има разноречиво отношение. Доказателство е за това, че колекционерите са пазители на културни ценности. Тази изложба е един жест на Вежди Рашидов, който успя през годините да утвърди каузата на българското колекционерство и да докаже, че то има значимо място в съвременното българско общество и за опазването на националното ни богатство“.

“Само който не е бил обсебен от тази красива тиха лудост-колекционирането, не знае какво е да държиш в ръцете си картини, рисувани преди три-четири века“, сподели Академик Светлин Русев. Според него всяка картина малко или много е една загадка, която носи със себе си памет и живот, които може да даде само духовно- съдържателното произведение.

На празника присъстваха десетки гости, които поздравиха Вежди Рашидов. Той от своя страна им благодари като сподели защо има толкова хора, които го обичат: “Обичат ме защото аз съм им казал едно нещо- вие ми имайте доверие и аз няма да ви предам”. За sofiapress.com Вежди Рашидов сподели, че си пожелава само здраве за него и приятелите му защото: “ако няма на кого да кажа наздраве, не е здраве”.

Сред уважилите празника бяха председателят на парламента Цвета Караянчева, министърът на културата Боил Банов, Десислава Атанасова Ангел Симеонов, Антон Дончев, Росалин Наков, Татяна Лолова, Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев и много други.