VI Национален конкурс “Път към славата”

 

Арт център “Кърнолски” организира конкурс за млади таланти “Път към славата” под патронажа на г-жа Янка Такева-Председател на Синдиката на българските учители.

Конкурсът ще се проведе  успоредно в няколко дни. На 2-ри февруари в ДК “Средец”- гр. София, ул.”Кракра” 2А; на 3-ти февруари в НМУ “Любомир Пипков”-гр. София, ул. “Оборище” 17; на 4-ти февруари в Руския културно-информационен център-гр. София, ул. “Шипка” 34.Този конкурс се провежда за шести пореден път. Тази година ще вземат участие повече от 1300 таланти от 47 населени места, което отново затвърждава “Път  към славата” като най-мащабния национален конкурс. Седмица след края на конкурса ще бъде проведен Гала-концерт с отличените участници. Крайният срок за записване бе до 18.12.2017г.

Условия

Снимка: Арт център “Карнолски”

В конкурсът ще участват таланти от 4 до 35-годишна възраст. Жанровете, с които могат да се представят са следните: хорови и вокални формации, солисти, танцови състави(модерен и характерен танц, балет, фолклор, хип-хоп), мажоретни формации, оркестри (духови, фолклорни, фанфарни, симфонични), инструменталисти, солисти, камерни формации, циркове, улични изкуства, бойни изкуства и др. Участниците в конкурса трябва да подготвят две представления и те да не надхвърлят 3:30 мин. за вокални формации и солисти и 4:30 мин. за останалите.  За инструменталисти-едно произведение по избор и едно от от  ХХ в. При надхвъряне на посоченото време, журито има право да прекъсне представлението.

Награди

Наградният фонд е доста богат и разнообразен. Наградите ще се връчват по преценка на журито, от което и тази година ще вземат участие доказани български специалисти и професионалисти в тази сфера.

 

“Път към славата се организира със седействието на МОН, РИО-гр.София и Дом на културата “Средец”-София.

 

Снимка: Арт център “Карнолски”
Снимка: Арт център “Карнолски”
Мария Атанасова