Виждали ли сте кон с глава на акула?

Представяте ли си кон, който тича в полето с патешка човка? Или котка с физиономия на бухал? Ами лъв с муцуна на мишка? Наистина звучи феноменално, но това не е поредният експеримент на учени, затворени в лаборатория. Това е просто една игра с технологията и въображеноето, която ни показва как биха изглеждали хибридите от иначе несъвместими животински видове.

Дигиталният художник Арне Олав Гурвин Фридриксен използва Фотошоп, за да създаде странни и оживени хибридни същества чрез смесване на различни животински части . Проектът, започва само като хоби през 2012 г, когато Фредриксен прави снимкови манипулации. Всеки “кръстосан” биовид се публикуван редовно в социалните мрежи на автора, където повече от 14 хил. фенове  могат да гласуват, за да ги назоват.

Фридриксен прави странните и чудесни същества, като първо открива две изображения, които вървят добре. “Ъгълът трябва да е правилен и помага много, ако текстурите на кожата са приблизително еднакви. Това е най-трудната част “, обяснява Фридриксен. След поставянето на главата върху тялото на другото животно, художникът използва различни инструменти на Фотошоп за преместване, изтриване и смесване на части от фона, така че създаденият обект да изглежда поставен  в своята естествена среда. Фридриксен също така гарантира, че  прави оригинални фотографи, когато е възможно.

Независимо от комбинацията, независимо дали е голяма, приятелска Могила (тяло на горила с глава на мопс) или величествен Пон (бял кон с главата на патица), всяко влизане в серията показва фантастичното въображение и чувството за хумор на Фридриксен!Ако подобни комбинации ви заинтригуваха и сега вашето съзнание твори други любопитни и невиждани създания, то може да опитате. Съвременните програми предоставят наистина много възможности за творчество по дигитален път. Необходимо ни е смао желание, търпение и време да създадем например конемравка, кучеястреб или пък дърворитка ( дърво и маргаритка).

 

mymodernmet.com

Мариела Петкова