Връчват годишните награди за журналистика MEDIA Awards 2019

Събитието ще представи и фотоизложба за произхода на древните ни букви

В навечерието на най-българския празник – 24 май на церемония във Военния клуб в София, ще бъдат отличени журналисти от печатни и електронни медии.  Събитието съвпада и с 13-я рожден ден на организаторите – агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън.
По повод празника на българската писменост и култура ще бъде представена и фотоизложбата „Неразказаната приказка на българската история“, с която екипите на „VIP COMMUNICATION“ и „Руните говорят“ ще ни разходят през епохите в развитието на писмеността от най- древното руническо писмо до днешната българска азбука.

“Нашата писменост е възникнала хилядолетия преди солунските братя Кирил и Методий, които освен това разпространяват глаголицата, а не днешните ни букви. Грешката не случайно е направена в историята ни, за да угодим на чужди интереси”, поясняват организаторите.
И двата екипа са носители на почетни дипломи и награди, връчени им за заслуги в патриотичното възпитание на подрастващото поколение от най-големите патриотични организации – Съюзът на военно-инвалидните кооперации с председател Борис Николов. Той е и координатор на инициативата “Една детска сълза, една молитва”.
“Годишните медийни награди поощряват и подпомагат развитието на най-добрите практики в медийната сфера вече 9 години”, уточнява управляващият съдружник на агенцията – журналистката и пи ар Патриция Кирилова.
Над 40 журналисти от национални медии и над 100 ВИП гости ще присъстват на церемонията. Наградите ще бъдат в категории общество, икономика, иновации, култура и изкуство. Ще бъдат връчени и специални награди за цялостен принос в развитието на журналистиката у нас.

“Основната цел на церемонията е да подпомогне стремежите на медиите да създават позитивни новини, отразяващи развитието на всички обществени и икономически сфери в страната. Да популяризират успехите на българския бизнес, медицина, туризъм, както и на българските таланти и благотворителните инициативи”, допълва Патриция Кирилова.
Събитието  се провежда под патронажа на Ротари Клуб Самоков и ERP България. То  ще популяризира инициативата на PR-агенция ВИП Комюникейшън за подпомагане на социално слаби отличници, които искат да останат да учат и да работят в България. По време на наградите ще бъде представен и филма на Ученическия парламент, който агенцията спонсорира: “Искам да остана в България“.

Деветото издание на годишните награди за журналистика MEDIA Awards 2019 ще се състои на 23 май 2019 г. от 18.30 ч. в Централния Военен клуб в София. Оскарите ще бъдат раздадени от ВИП Комюникейшън.

Източник: Организаторите

Avatar

About Златка Вълканова

View all posts by Златка Вълканова →