X национален конкурс за стихове “Моето синьо лято” 2019

 По случай десетото издание на конкурса може да участвате и със стихотворение в десет реда!

Условия за участие:

 • В конкурса могат да участват младежи и възрастни от цялaта страната, като участниците ще бъдат разделени в две възрастови категории:
  – младежи от 14 до 29 години.
  – възрастни 30+ години.
 • Всеки може да участва в конкурса най-много с до две НЕПУБЛИКУВАНИ авторски произведения, всяко с дължина не повече от една страница.
  • Стиховете трябва да са с тематика за морето и ваканционните мигове.
  • Най-добрите стихове ще бъдат отличени с грамоти, а победителите в двете категории със статуетка и почетна грамота.
 • Конкурсните творби ще бъдат селектирани от 5-членно независимо национално жури.
  • По време на конкурса националното жури ще определи и авторските творби, които ще бъдат публикувани в годишния алманах на фондация „Астика” – „Моето синьо лято” – 2019.

Допълнителни условия:

 • Участниците в конкурса се задължават да непубликуват своите стихове в други медии, печатни и електронни издания до приключване на конкурса – 15.09.2019 г.
  • С участието в конкурса всеки участник, автор на стихове, предоставя правото на фондация „Астика”, като организатор на конкурса, да публикува без условно конкурсните творби, както и да ги включи за публикация в годишния печатен алманах „Моето синьо лято”, издание 2019.

Конкурсът “Моето синьо лято” 2019 се реализира с подкрепата на Община Бургас. Крайният срок за изпращане на творбите е 15 септември 2019 г.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени най-късно до 10 октомври 2019 г. на интернет страница: www.astika.eu.

С пожелание за едно вълнуващо и вдъхновяващо творческо синьо лято.

Фондация “Астика”, в качеството си на организатор на конкурса, си запазва правото да ползва и публикува изпратените за участие конкурсни творби, като всеки участник с изпращането си в конкурса се съгласява с това! Информация и регистрация на https://docs.google.com/forms/

Източник:  Фондация „Астика”

Avatar

About Златка Вълканова

View all posts by Златка Вълканова →