Започва най-голямото пролетно книжно изложение у нас

Паралелно с него ще се проведе и Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи

Днес се открива най-голямото пролетно книжно изложение у нас – „Пролетен базар на книгата“. И тази година негов домакин е Национален дворец на културата – НДК. Изложението ще продължи до 2 юни 2019 г. неделя, включително. Любимото пролетно събитие отново ще предложи на многохилядната си публика вълнуваща разходка сред хиляди книги, представяйки над 160 български книгоиздатели и книготърговци на три нива в НДК. В рамките на шестте дни на изложението посетителите ще могат да се насладят на традиционната културна програма, наситена с премиери на книги, четения и срещи с български и чуждестранни автори. На щандовете на издателствата, както и на сцената на културната програма, която за първи път ще се проведе на Мраморно фоайе, предстоят десетки срещи с автограф с български писатели и поети.

Паралелно с Пролетния базар на книгата ще се проведе и Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи. Програмата на второто издание на Фестивала също ще бъде на Мраморно фоайе и ще се състои от разнообразни събития, подходящи за всякакви възрастови групи – срещи с автори, преводачи и художници от България и чужбина, изложба, театрална постановка и майсторски клас по творческо писане.

Работното време на изложението е следното: 28 май – 1 юни от 10:00 ч. до 20:00 ч.; 2 юни от 10:00 ч. до 18:00 ч. Официално откриване на Пролетен базар на книгата и на Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи е от 10:30 часа в Мраморно фоайе на НДК с участието на Детска вокално-театрална формация “Таласъмче”.

„Пролетният базар на книгата” е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г.

Avatar

About Златка Вълканова

View all posts by Златка Вълканова →