Защо трябва да обичаме магаретата?

Миналата седмица на 8-ми май отбелязахме световния ден на магарето, но има много места, където магарето се почита всеки ден. В Il Rifugio degli Asinelli, италиански резерват за магарета, създаден през 1969 год., намиращ се в Съединените щати, работи в световен мащаб за защита на магарета, повишаване информираността на хората и помагане да разберат колко прекрасни и много често неразбрани същества са.

135 магарета и мулета( смесица между баща магаре и майка кон) живеят в Rifugio, повечето от тях са спасени след малтретиране и не добри грижи. В Sala Biellese, Северна Италия, подпомагат за възстановяването на магаретата: младите животни намират нов дом( винаги по двойки, тъй като магаретата имат силни връзки и често остават приятели до живот), докато възрастните магарета или  тези със заболявания, могат да намерят безопасно място, в което да останат до края на живота си.

Представяме ви красотата на магаретата!

Всички “магарета модели” са преживели тежки времена: те са бойци и  оцелеляващи. Дори да са се срещали с представители на най-жестокото човечество, магаретата ни дават урок по прошка и ни показват, че суровият живот не е причина да прави сърцата ни сурови.

 

Магаретата са умни, любопитни, игриви, приятелски настроени и дори понякога палави. Всяко едно от тях е уникално. Фотографът Рейчъл Тотаро улавя света на тези дългоушати момчета и момичета. Вижте ги в галерията.

#1 Див бяг

 

#2 Приказната  Йоли

#3 Вкусни маргаритки

#4 Отражение

#5 Грижа

#6 Приятели

#7 Очите на Ариана

#8 Кажи го силно!

#9 Снимка

#10 Като модел

#11 Падане

#12 Бебе в зимна приказка

#13 Невинен

#14 Погледни

#15 Мръсната баня е най-добрата баня

#16 Усмивка

#17 До ябълката и отвъд

#18

#19 Смешни лица

#20 Носле до носле

#21 Зимни игри

Константина Костова

About Константина Костова

View all posts by Константина Костова →

One Comment on “Защо трябва да обичаме магаретата?”

Comments are closed.