Излезе книга със спомени на Хичик Лебиян

Тя е с посвещение в памет на Стоян Йорданов, дългогодишен археолог в Русенския музей

Излезе от печат книга със спомени на Хачик Лебикян – „Импресии на паметта“. За част от русенските истории, на които се спира, авторът вече има публикувани изследвания, но тук той се опитва да намери нова гледна точка, от която да разказва. Неговите елементи от паметта на града са парчета от пъзела на историята, която той ни поднася, за да успеем да наредим в пълнота образа на Русе.

Промени и случки от централния площад, строежът на подлеза пред Централната ж.п. гара, трите поредни първи копки за възстановяването на църквата „Вси Светии“ и други събития в града са проследени от първо лице. Особено важен е неговият поглед към строежа на уникалното съоръжение Телевизионна кула в Русе. Снимките той прави с телеобектив „Таир-3“ с фокусно разстояние 300 мм за фотоапарат „Зенит-3М“ от 1200 метра до обекта – от едно и също място на терасата на апартамента в продължение на години.

Личните преживявания на автора може да усетите като разгърнете страниците на книгата – надяваме се скоро, в по-добри времена.

Книгата е с посвещение в памет на Стоян Йорданов, дългогодишен археолог в Русенския музей.

 

Пресцентър – РИМ-Русе