Пети рожден ден на „Отвъд кориците“

Литературен клуб „Отвъд кориците“ празнува своя пети рожден ден с литературно четене

В събитието, което ще се състои на 10 януари 2020 г. в клуб „Журналист“ ще вземат участие поети и писатели от различни възрасти, а целта е да се покаже приемствеността между поколенията и да се даде гласност на различните стилове в модерната литература. Свои творби ще представят Александър Цонков, Ана Цанкова, Богомила Найденова, Валентин Попов, Георги Славов, Доротея Луканова, Ивайло Диманов, Николай Николов, Петър Чухов, Райчо Русев, Хайри Хамдан, Цветина Рангелова, Цветелина Александрова.

Организаторите обещават и много изненади за присъстващите. Началният час е 19.00 ч. –  входът е свободен за всички желаещи.

„Отвъд кориците“ е създаден през декември 2014 г., като целта на клуба е да дава шанс за изява на прохождащи автори в литературния свят и да промотира некомерсиалното писане. От есента на 2017 г. организацията поддържа онлайн-платформа, в която са публикували над 100 автори, а през лятото на 2018 г. излиза и електронната антология „Отвъд кориците. Година първа“. За своята история клубът е провел над 40 събития от различен характер – дискусии, литературни четения, премиери на книги и творчески работилници.

 

Екип на “Отвъд кориците”