Представиха новата книга на Тома Биков

„Днес виждам какъв хубав и приятен град сте станали”

Новата книга на известния политолог и депутат Тома Биков  „Политически кризи и служебни правителства“ на издателство „A&T Publishing”  бе представена от кмета на Ловеч Корнелия Маринова пред пълната с почитатели камерна зала на Ловчанското читалище „Наука 1870 г.“

„Костинбродската афера бе организирана на най-високо ниво и направо си бе противоконституционна проява. Но политическите кризи дават много и нови възможности. Да, това е клише, но клишето е вярно, защото обществото има възможност да се трансформира радикално“ , каза в изложението се авторът.

                                                                Тома Биков 

Той направи преглед на всички служебни правителства след 1990 г. и на тяхната политика. Освен това вметна, че след 9 септември 1944 г. обществото ни е влязло на практика в най-голямата си криза. „Това по никакъв начин не оневинява днешните ни слабости,  но че тогава бе спрян естественият ход на обществото – това е безспорен факт“, каза гостът.

Тома Биков сподели впечатленията си от Ловеч, в който гостува за трети път. „Когато дойдох през 2017 г. за конференцията на тема “100 години от болшевишкия преврат в Русия и влиянието му в България“, центърът на града беше в ремонт и представляваше доста неприятна гледка. Тогава г-жа  Корнелия Маринова ме увери, че всичко това ще свърши и днес виждам какъв хубав и приятен град сте станали“, каза гостът.

         Не бяха малко желаещите за автограф от автора

За срещата с Тома Биков дойдоха и неговите колеги – депутатите Иван Миховски, Калин Василев и Лили Друмева, също и областният управител Ваня Събчева и председателят на Общинския съвет в Троян инж. Петко Пенков.  Едночасовият разговор бе наситен с много въпроси по актуалните събития, на които авторът отговори обстойно.

Припомняме, че Тома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Магистър по политология от СУ „Св. Климент Охридски“. През 2012 година влиза в политиката. Съучредител и член на Управителния съвет на Института за дясна политика.  На 26 март 2017 година е избран за народен представител в 44-ото Народно събрание.

Малко по-рано същия ден гостите поднесоха венци и цветя пред паметните плочи с надпис „Поклон пред жертвите на комунизма“, сложени  на мястото, където се е намирал концлагерът „Слънчев бряг“ (1959-1962). Депутатът Лили Друмева припомни колко невинни жертви са паднали по време на установяването на комунистическия режим в България след 9 септември 1944 г.