Габровският театър с премиера за най-малките зрители

Първата премиера за сезон 2023/2024 на Габровския драматичен театър е за най-малките зрители. Спектакълът „Само не аз!“ по украинската народна приказка „Клас“ ще зарадва децата за първи път на 16 септември /събота/ от 11:00 часа. Това ще бъде и първото Съботно приключение в театъра, което театъра организира за малчуганите през новия сезон.

Драматизацията и режисурата на постановката са дело на Людмила Оспадова. А някои от най-новите попълнения в актьорския състав на театъра – Атанас Димитров, Добринка Тосева и Ванина Попова – влизат в ролите на тримата приятели.

Героите в спектакъла са две пакостливи мишки и един ранобуден петел, които дружат и по цели дни играят заедно. Петльо иска да научи мишлетата на труд и отговорност, а те – те искат да се забавляват без да изпълняват задачи. Дали обещаната награда ще убеди мишките да се потрудят? Как един житен клас, който Петльо намира, ще му помогне да превъзпита мишките? Ще видим как взаимопомощта може да поддържа истинското приятелство. Премиерата обещава да е весела и много увлекателна. А за пропусналите първото представяне на „Само не аз“, ще има дата и през октомври.