Българският форум на бизнес лидерите подкрепи каузи в образованието и здравеопазването

Дванадесетият годишен благотворителен бал на БФБЛ обедини представители на водещи компании

Общността на отговорния бизнес отново се обедини в подкрепа на каузи в две от най-важните сфери на обществения живот – образованието и здравеопазването. В Годишния благотворителен бал на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ), който организацията проведе за 12-и път, участие взеха столичният кмет Йорданка Фандъкова и Ева Майдел – член на Европейския парламент. Над 80 представители на отговорния бизнес набраха над 43 000 лв. чрез благотворителен търг и томбола с колекционерски предмети и ексклузивни преживявания, предоставени пробоно от компании-членове, партньори и съмишленици на Форума.

Гостите на гала вечерта бяха приветствани от председателя на Форума Левон Хампарцумян. „Активната и отговорна част от бизнеса има огромен принос за изграждането не само на работеща и силна икономика, но и на развито и солидарно общество. За да осигурим последователност на своите усилия, и тази година Балът на БФБЛ ще продължи подкрепата си за две инициативи, които обединяват всички нас в името на по-доброто ни общо бъдеще“, каза той.

Петър Велев и Камелия Славейкова – членове на УС на БФБЛ, кметът Йорданка Фандъкова, Максим Бехар и Зоя Паунова – също членове на УС, и Георги Руйчев –                                            изпълнителен директор

Половината от набраната по време на Бала сума ще подпомогне програмата за превенция на рака на гърдата съвместно със Столична община и редица болници, на която БФБЛ съдейства от самото й начало. Кметът Йорданка Фандъкова подчерта, че Форумът е сред първите партньори на инициативата и отчете, че за пет години над 26 000 жени са преминали безплатни  прегледи.  „Гордея се, че София има една от най-мащабните инициативи за превенция“, добави тя. Благодарности изрази и д-р Гергана Коларова, изпълнителен директор на ПСАГБАЛ „Св. София“, която подчерта: „В световния ден за борба с рака – 4 февруари – е изключително важно да се ангажираме активно с профилактиката и така действително да спасим живот“.

Втората част от приходите от вечерта ще подкрепи новаторската „Мениджърска академия за училищни директори“, чието пилотно издание през 2019 г. бе финансирано чрез средства от Бала. Проектът е под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и се осъществява от „Образование България 2030“, а Ева Майдел, съосновател на сдружението, представи постигнатите резултати и предстоящото разширяване на инициативата. „Промяната в едно училище зависи най-много от човека, който го управлява и от неговите лидерски умения. Затова благодаря на БФБЛ, че за втора поредна година припозна необходимостта бизнесът да сподели своите успешни практики и инструменти с българските директори в рамките на „Мениджърската академия за училищни директори“ на „Образование България 2030“, каза тя.

Най-голям интерес по време на благотворителния търг предизвика предоставеното от Ева Майдел посещение на иновационния център за изкуствен интелект на IBM в Мюнхен. Оспорвано беше наддаването и за работи на Владимир Димитров-Майстора, Лика Янко и Илия Петров; новата книга на Максим Бехар, член на УС на Форума; ваучери за луксозни хотели; оригинални предмети, предоставени от чуждестранни посланици в София. За доброто настроение на гостите допринесоха живото изпълнение на членове на Борда на БФБЛ, както и актьорът Александър Кадиев, който бе водещ на търга.

Дарители на благотворителния търг и томбола: Адвокатско дружество „Гугушев и партньори“, Адвокатско дружество „Станков, Тодоров, Хинков & Спасов”, Бенефит Системс България, Винекс Преслав, Галерия „Лоранъ“, Галя Йотова – фотограф, Гранд Хотел София, Грийн Лайф СКИ и СПА Ризорт Банско, Делойт, Ева Майдел – член на ЕП, Златарна Целье, Катаржина Естейт, „Кемпински Хотел Гранд Арена Банско”, Лариса Илиева – художник, Максим Бехар – главен изпълнителен директор на M3 Communications Group, Inc., Нескафе Долче Густо, НМ Дженомикс, нотариус Весела Ивчева, Посолство на Албания, Посолство на Алжир, Посолство на Израел, Посолство на Индонезия, Посолство на Китай, Посолство на Унгария, Посолство на Финландия, РИУ Правец Ризорт, Социални работилници „КаритАрт“, Фондация „Арт проджектс“, Хилтън София, Шел България, DHL.