Памет: Помнем ли „Втория Батак“? За зверското клане в ЛЮЛЯКОВАТА МАХАЛА, Новозагорско

За зверското клане в ЛЮЛЯКОВАТА МАХАЛА, Новозагорско А мнозина от нас дори не са чували за него!   Озверелите турци избиват 3413 българи, наши предци – невинни жени, мъже, старци …

Памет: Помнем ли „Втория Батак“? За зверското клане в ЛЮЛЯКОВАТА МАХАЛА, Новозагорско Прочетете още

Проект “Роли на критическия субект”, програма “Критика – 2025” на НФК: Петър Андасаров

ЛИЧНИ ИЗПОВЕДИ В БЕЗДУХОВНО ВРЕМЕ Петър АНДАСАРОВ С радост ме дари, но и тревога предизвика у мен срещата ми с поетичната книга „Откровения“ на Валерия Ройдева-Велева. Наистина много радост изпитах …

Проект “Роли на критическия субект”, програма “Критика – 2025” на НФК: Петър Андасаров Прочетете още

Двойна премиера в град Елин Пелин

В навечерието на 23 април – Международния ден на книгата и авторското право – в Общинска библиотека – гр. Елин Пелин – бяха представени две книги, издадени от издателство „Български …

Двойна премиера в град Елин Пелин Прочетете още

Проект “Роли на критическия субект”, програма “Критика – 2025” на НФК: Катя Зографова

ИСТИНСКАТА РАЙНА КНЯГИНЯ Катя ЗОГРАФОВА Когато българин или гост на страната ни чуе думата „Панагюрище“, в съзнанието му мигновено изникват две емблеми на историческия град в Средногорието – Панагюрското златно …

Проект “Роли на критическия субект”, програма “Критика – 2025” на НФК: Катя Зографова Прочетете още