Банкя осъмна с двуметрова „Табела на ценностите“

Табела на ценностите изненада жителите и гостите на гр. Банкя тази сутрин. Арт инсталацията е с височина 2.5 м. и в своята същност представлява масивна конструкция  с цветни стрелки, сочещи в различни посоки, на които са изписани едни от най-важните думи в българския език – благодарност, честност, отговорност, търпение, добротворчество и други.

Табелата на ценностите е поставена до детската площадка в централния парк на града по идея на екипа на Частно училище „Цар Симеон Велики“, с. Иваняне и с подкрепата на район Банкя.

Локацията не е избрана случайно – целта на табелата е освен да краси града с позитивни и цветни послания, да напомни на родителите и децата едни от най-важните общочовешки правила и ценности в живота, както и думите, които ежедневно трябва да си повтаряме.

„Вярваме, че децата от малки трябва да бъдат възпитавани с ценности, които да отстояват и следват през целия си живот. Тази табела представя едни от най-важните качества, които се стремим да предадем на учениците в нашето училище, но вярваме, че те са важни за всеки човек, независимо от възрастта му“,  коментира собственикът на Образователен комплекс „Цар Симеон Велики“ д-р Росица Врабевска.

Инсталацията завършва с категоричното послание „В свят, в който можеш да бъдеш всичко, което поискаш, БЪДИ най-добрата версия на СЕБЕ СИ!“.