Ангел Симеонов, Васил Петров и Росалин Наков в музикална симбиоза

     Ангел Симеонов, Васил Петров и Росалин Наков- композитор, си партнират отдавна и за никого не е тайна колко хубави творби се получават от това тяхно приятелство и сътрудничество. Българският поет Ангел Симеонов е написал досега 10 песни за международно известния изпълнител Васил Петров. Осъзнали отличните творби, които създават, те продължават да работят заедно. В специално интервю за Софияпрес, Васил Петров сподели:

– В дискографията си досега сте записали 10 песни с поета и продуцент Ангел Симеонов и композиторите Росалин Наков и Георги Костов. Вие ли избирате текстовете на песните си или поетът решава на кого да даде стиховете си?

     Да, това са стихотворения на Ангел Симеонов, които Росалин Наков превърна в песни. Росалин Наков ми предложи да работя по тях.

Защо избрахте точно г-н Симеонов за автор вашите песни?

     След като Росалин ми предложи песните ми се сториха доста интересни, защото той прави една песенна поезия-стихотворения, които стават за правене на песни, защото са много лирични и благозвучни, освен хубавото им съдържание. 

Кое е водещото в правенето на творчество: тесктът или композицията?

     Класическата схема е текстът да определя и по нея композиторите да създават музика. Може и обратното. Аз съм го правил и по двата начина. 

Според Вас кой вариант се получава по-добре?

     Зависи. Няма рецепта. Относително е. В класическата схема по-старите композитори обичат първо да е музиката и после текста, а в този случай водеща е поезията.

Какво можете да ми кажете за мъжките сълзи, както ще се казва и новата Ви песен?

     Сега работим по нея. Очертава се да се получи доста интересна. Хем олд скуул, хем в стилa на проф. Георги Костов. 

Според вас наистина ли мъжките сълзи са толкова истински и горчиви?

  Принципно да. Но пак зависи. Авторовата гледна точка е такава. Вече моята интерпретация може в някои моменти да се доближи до неговата, както и да се развие евентуално. Но в общи линии каквото е казал поета, в случая Ангел Симеонов.

Мария Атанасова

Васил Петров и композитора Росалин Наков репетират е една от залите на хотел Анел.