Световен мюзикъл на сцената на Музикалния театър

“Фантомът на операта” – най-очакваната премиера на 2019-а

За България са взети правата за ограничен брой представления

Очаквайте най-новата премиера на Националния музикален и балетен център – световният мюзикъл “Фантомът на операта” от Сър Андрю Лойд Уебър.

Уникалната музика на гения Уебър, продадена продадена в над 40 милиона копия по целия свят, ще звучи на живо от сцента на Националния музикален театър от 25 януари 2019 г. за лимитиран брой вечери. В реализирането на мащабния спектакъл участват солистите, хора, балета, оркестъра и всички технически звена на театъра. В главните роли ще видим и няколко специални гости – популярни любимци на публиката.

Деница Шопова, ДенкоПроданов, Весела Делчева, Людмила Козарева – репетиционен момент

Националният музикален театър повече от 20 години изгражда традиции в поставянето на най-ярките заглавия в жанра – “Исус Христос Суперзвезда”, “Евита”, “Котки”, “Мис Сайгон”, “Чикаго”, “Булеварда на залеза” и други. След успешните им постановки театърът заедно с режисьора академик Пламен Карталов се хвърлят в най-дълбоките води на сценичното предизвикателство.

След повече от 33 години на над 166 сцени по света, 140 милиона зрители и над 70 престижни награди, “Фантомът на операта” ще покори сърцата и на взискателната българска публика.

Маестро Любен Карталов в работен момент на мюзикъла

Това е нео-готическа романтична история, която ни отвежда на сцената на парижката опера през 19-ти век. Младото сопрано Кристин става обект на дълбоките чувства на мистичен герой, обитаващ таен лабиринт под същата сграда. Този, скрит зад бяла маска гений, живее в пълна изолация от света и невидимо ръководи живота в парижката музикална обител. Вечната битка между талант и посредственост става основна нишка в тази дълбока и “призрачно” въздействаща история.

Премиерните спектакли ще бъдат поставени на  25, 26 и 27 януари 2019 година  на сцената на Националния музикален театър. Следващите дати ще са: 31-ви януари, 1, 2, 3, 7, 8, 9 и 10 февруари.

Билетите са пуснати в продажба  на касата на музикалния театър и на сайта.