Риана получи подарък скулптура за рождения си ден

Поп звездата Риана навърши 30 години вчера и по този повод получи скулптура, като подарък от художничката Едгар Аскелович .

Произведението представлява скулптура на певицата, носейки футболен шлем, вдъхновен от  Жан-Мишел Баскуат.

Скулпторът казва, че Риана е харесала снимката на творбата в Инстаграм. “Надявам се, че тя се радва и ще приеме това като специален подарък от мен”, коментира тя за Арт Нюз.

Аскелович елович е артист от Литва, очарован от анатомията и специализира в създаването на реалистични скулптури, които които той произвежда от силикон, фибростъкло и смола. “Създавам скулптури нат знаменитости със силни герои и привлекателни лица, тъй като смятам, че те са много интересни за извайване“, казва Едгар.

Проектът “Риана” се състои от три уникални варианта на една и съща скулптура на певицата, облечена с американски футболна шлем, вдъхновен от известната работа “AARON” на Баскуат. Проектът, изработен за пет месеца, е “симбиоза на Риана и Баскуат”.

Включих татуировките на Риана върху скулптурата, но ги тълкувах в стила на Баскуат“, споделя скулпторът.

Докато една от скулптурите е на път към Риана, другата ще бъде изложена за продажба, на цена от 32 000 паунда (45 000 долара), при откриването на галерия JD Malat в Лондон през май.

Жан-Дейвид Малат, дилър и куратор, ще демонстрира работата на утвърдени и възникващи художници в новото пространство на Майфеър. “Риана” на Едгар Аселкоивич е интригуващ пример за иновациите на днешните артисти“, казва той пред Арт Нюз. “Очаквам с нетърпение да представя работата на Аселкоивич на по-широка аудитория в новата ми галерия“.

Аскелович казва, че за в бъдеще всяка знаменитост, която той извайва, ще получи копие на неговата или нейната скулптура като подарък.