В десятката – Ларго празнува 10-годишнина със сборна изложба

На 27-ми ноември 2018 г. Арт Галерия Ларго ще отпразнува своята първа кръгла годишнина – десет години от създаването си. За тези десет години варненското артистично пространство може да се похвали със сериозни постижения. Представихме 159 изложби в галерията и 20 изложби в други пространства. Организирахме благотворителни събития в полза на НУИ „Добри Христов” (2009), Фондация „Морски съдби” (2010), „Карин Дом” (2014). През 2018-та година проведохме третото издание на един от най-успешните проекти на галерия Ларго – Международен Екслибрис Конкурс Варна. От годината на неговото създаване през 2014-та досега в конкурса са участвали над 600 майстори на графиката от цял свят.

За десетте години от създаването си Арт Галерия Ларго е представила над 6000 произведения на изкуството, като 5533 от тях са показвани в самостоятелни или сборни изложби. В интернет страницата ни за десет години са репродуцирани над 3800 творби. Над 260 художници от цял свят са били представяни в сборни експозиции, а в изложбите на екслибрис конкурса са представени още над 300 творци. 64 автори са имали самостоятелни изложби при нас.
Зад това внушително портфолио стои сериозния труд, ангажираност и вдъхновение на екипа на галерия Ларго. Но заслуга за нашия успех имат най-вече авторите, които ни се довериха, подадоха ни ръка още в първите години на нашето създаване и са с нас и до днес.

Ето защо десетия ни рожден ден ще отбележим със специална изложба на десет особено важни и значими за галерията български художници – Александър Димитров, Ангел Герджиков, Валери Ценов, Венцислав Марков, Владимир Киров, Димитър Войнов – син, Лора Маринова, Николай Ангелов – Гари, Цветан Лазаров и Юлиан Йорданов. Тези автори са били неизменни участници в художествения живот и събитията на галерията през първите десет години от създаването й. Тези автори са били неизменни участници в художествения живот и събитията на галерията през първите десет години от създаването й. Отчитайки техния незаменим принос за утвърждаването ни като една от най-стойностните, ценени и уважавани български галерии, ние с огромно удоволствие им присъждаме специалния приз „Художник на десетилетието на галерия Ларго”. 

Експозицията ще може да бъде разгледана от 28 ноември 2018 г. от понеделник до петък от 10 ч. – 18:30 ч.