Изложба „Данте Плюс 700 – Софийско издание“

2021 е важна година за Италия – честват се 700 години от смъртта на великия италиански поет Данте Алигиери. По този повод, ще можете да се насладите на една уникална изложба, организирана от Италианския културен институт в София.

Колективната експозиция, озаглавена „Данте плюс 700 – Софийско издание“, e заимствана от проекта Данте Плюс 700 в Равена, по идея на Марко Миколи от студио BONOBOLABO, Италия. Тя обединява 32-ма различни творци, които вдъхват живот на една нова идентичност на поета. Използваните от тях изразни средства са илюстрация, комикси и стрийт арт, геометрично чертане и дори 3D анимация. Творбите, носещи логото ARIA, са анимирани от миланското студио Alkanoids и могат да се видят с технологията на добавената реалност чрез безплатното приложение за смартфони “ARIA the AR Platform”.

С откриването на изложбата, организирана от института в сътрудничество с Посолство на Италия в България и BONOBOLABO, се дава начало на поредица от събития, посветени на патриарха на италианския език и литература Данте Алигиери.

Изложбата, отпечатана на големи пана, изложени на оградата на Посолството и пред входа на Италианския културен институт, се намира на пешеходната част на ул. Париж в София и може да бъде разгледана свободно до 25 юни 2021 г.

 

Изложбата е разположена на оградата на Посолството на Италия в София.