„Картини за всеки дом, цени от 99 до 999 лв.“ в галерия ”Лоран”

Експозицията може да бъде видяна от 2 декември до 15 януари 2020 г. в галерия „Лоранъ“ на ул. „Оборище“ 16.

За четиринадесета поредна година се организира най-голямата разпродажба на произведения на изкуството в страната. Този път освен традиционните живопис, графика и рисунки ще представим, издания и шалове. Рисунките са богато застъпени и доминират в експозицията. Част от нея са серии на Владимир Димитров – Майстора, Илия Петров, както и работи с чисто абстрактен характер на Иван Георгиев – Рембранда и „Космос“ на Васил Иванов. Към тях добавяме артистичните глави на Тома Трифоновски, ранните рисунки на Димитър Казаков – Нерон и композициите на Иван Табаков и Живка Пейчева. Традиционно присъстват и шаржовете на Илия Бешков.
Изборът ни в графиката попада върху акватинти на Петър Морозов, гравюри на дърво и литографии на Веселин Стайков, както и камерни произведения на Любомир Йорданов.
Примамливи предложения сме подготвили и сред живописта: акварели на Дечко Узунов, Христо Нейков, Цанко Панов, Никола Златев, няколко натюрморта на Василка Генадиева и Костадинка Цветкова, горски пейзажи на Борис Колев, Михаил Малецки, платна със силна фактура на Ясен Станчев и много други.