”Градината на тревата” от Павел Койчев

Снимка: Sofiapress

На 12 Март, Вторник в столичната галерия ”Райко Алексиев” се откри изложбата на Павел Койчев ”Градината на тревата”. В залата са поставени две скулптури- мъжка и женска в нетипично огромен размер. Те посрещат зрителите в широкото пространство на залата и пред очите им се разкрива един друг свят- игра с мащаб, която е много внушителна, провокираща и задаваща много въпроси.

Изложбата се откри от Любен Генов и Гого Лозанов, които въведоха гостите в мащабната идея на автора: ,,Призовавам всеки да намери свободно време, за види Градината на тревата, за да има шанс да види Адам и Ева и летящата над тях ябълка на познанието… Не знам дали залата на Райко Алексиев е най-доброто в България пространство за скулптура, както твърди самия Павел Койчев, но очевидно то е подходящо за неговата скулптура-такава каквато я създава той.” сподели Любен Генов.

В концепцията на изложбата са заложени едни от най- важните и обширни теми в нашите житейски пътища, като библейската- за човекът и началото, за грехопадението, за духовното и познанието.

Изложбата може да бъде видяна до
23.03.19 в изложбена зала “Райко Алексиев”, София