Изложба на Добрин Атанасов в галерия ”Етюд”

В експозицията, носеща заглавието “Аалтер его”, Добрин Атанасов представя поредица от принтове на дигитално обработени рисунки. Очевидна в тях е инспирацията от изкуството на графитите, с разпознаваемата си естетика и знаковост.

Експозицията ще бъде открита на 10 март, вторник, от 18:30 и ще може да бъде видяна в пространството на галерия „ЕТЮД“ до 15 март 2020 (ул. Цанко Церковски 34, София).

Изчистените до знак образи се преплитат с геометризирани декоративни елементи, съчетани в контрастни, дори понякога дисхармонични, цветови решения. В сюжетен план работите са заредени с хумор и ирония, нерядко изградени на базата на алогични съпоставки. Заглавието на изявата отразява нехарактерната за художника творческа посока, развивана извън основните му занимания в областта на концептуалното изкуство.
Добрин Атанасов е преподавател в катедра „Визуални изкуства“ към Факултета по науки за образованието и изкуствата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Водещ е на редица дисциплини, свързани със съвременно изкуство и графичен дизайн.