“Радостта от живота” – арт терапия с пъстри, бъбриви, шеговити, красиви творби

Музейната изложба на Салон за наивистично и интуитивно изкуство вече може да се разгледа изцяло онлайн

През седмиците и месеците, в които четирите стени и екраните на устройствата са постоянната ни компания, природата навън се пробужда за нов живот – дръзка, цветна, свежа и шумна. Наблюдаваме през стъклото без да участваме и жаждата ни за простор и ведрост набъбва с всеки ден.

Един доброволчески арт проект от скоро ни протяга ръка онлайн – да ни предложи радостта от живота, въплътена в пъстри, бъбриви, шеговити и красиви платна. Новооткритият Салон за наивистично и интуитивно изкуство е първата и единствена в България експозиция музеен тип, която събира този жанр изкуство – искрено и неопосредствано от догми и клишета. Повече за този тип изкуство: https://www.naiveart.eu/

Колекцията на салона включва близо 200 произведения от над 20 страни от всички световни континенти. Всички автори можете да видите тук. Преобладават платна с маслени и акрилни бои, но тук ще намерите и рисунки с туш, моливи и пастели, акварел и скулптури от дърво и камък. Шарени, зареждащи, усмихващи, творбите на Салона ви протягат ръка за арт терапия в този различен период.

Десетките автори от различни националности ви поздравяват и ви канят да надникнете в този прекрасен, светъл свят на Радостта от Живота, каквото е мотото на постоянната експозиция.

Разгледайте цялата изложба онлайн ТУК, а на живо – след карантината заповядайте в Белоградчик.

Автор: Салон за наивистично и интуитивно изкуство

Културни новини