Коледна фотосесия вдъхва вяра на болни деца

Коледа е прекрасно време в годината, когато повечето от нас изпитват чувстват желание да помагат на другите. Без значение колко малък или голям е един жест, разпространяването на малко любов винаги е добра идея. 

От 2016 г. организация, наречена “The Heart Project”, посещава болници, където фотографират болни деца, седнали с Дядо Коледа. 

Всичко започва в болница в Мелбърн, където доброволци правят снимки на деца и ги превръщат в магически пейзажи. Проектът бързо нарасва и тази година те се захващат с глобални посещения в болници и хосписи в Австралия, Нова Зеландия, Канада и Великобритания.

Идеята се разрастна от разговор между мен и Адам Кубито (съосновател на проекта” Heart Project “) през 2016 г. знаехме, че фотографското изкуство има способността да пренася децата в друг свят и осъзнахме, че това ще бъде един невероятен проект за бягство от болница където много семейства не могат да се завърнат у дома за Коледа “, казва съоснователят на Heart Project и създателят на Story Art Карън Алсъп.

“Децата обичат да виждат завършените изображения, защото за много от тях те са вълшебни”.

Bored Panda