Хората и техните илюзии в очите на един художник

Не е тайна, че светът е поразен от дигитални ефекти и технология, която очертава нашия възглед за реалността. Но това процъфтяващо поле все още напълно засенчва оптичните илюзии, които се правят ръчно, а художникът Дейн Йуун е от тези, които поддържат това изкуство живо.

През 2016 г. тя представи на света огъващо изкуство на тялото, което ще ви накара да видите двойно или тройно всичко без помощта на програми като Photoshop. Използвайки богата палитра за боядисване и четки, тя прилага няколко очи или устни върху кожата, за да създаде ефект на замъглено зрение.

Илюстративният грим на Дейн е отражение на това как тя вижда света. “Хората живеят в илюзии“, казва тя, пред Mymodernart. “Те виждат всичко по своя субективен начин“. Тези различни гледни точки са това, което прави света сложен и понякога объркващ. Подобно на много художници, Йуун решава да изрази тази концепция. Резултатът, макар и хипнотизиращ, се свързва с нас на основно ниво- докато се движим по света, ние всички трябваше да скрием нещата за себе си или да се представим кои сме ние по различни начини спрямо други групи хора.

https://www.instagram.com/p/BdudFQ-BaQX/?utm_source=ig_embed

 

 

https://www.instagram.com/p/BVvWII3BnA4/?utm_source=ig_embed