Сънища от Карина Попова в галерия [ a ]cube contemporary

Карина Попова "Dreams"

 

 Карина Попова ни предлага експерименталност, талант, усмивка и обърнат поглед навътре в хората и себе си. Ежедневието и работата й са свързани с приложни и изящни изкуства, фотография и дизайн. Тя твори, за да разбере сънуваното, написаното, преживяното и видяното. Серията рисунки с туш е изпълнена с петна от отминалото и обозримото бъдеще, изображения, цветове, думи, нюанси, калиграфия, хаос от символи и образи в които всеки може да се припознае. Във фотографиите й усещаме игра със светлина и отражения. 

 С присъствието и творчеството си може да Ви накара да сънувате докато сте будни. Тя е въплъщение на будна кома, а новата й изложба е като лека форма на пробуждане. Моментът преди да заспите или преди да се събудите. Където духа преминава от отвъдното към реалното и обратно. Творбите й представляват миноскрипти, които живеят и се движат по съзнанието ни без конкретни контури и очертания.    

 Сънищата са паралелна реалност. Те са проводници на най-желаното и най-мразеното от нас. Като съобщения, монолози на подсъзнанието.  Изложбата на Карина Попова “Dreams” ни отправя съобщения от вътрешните светове на автора към нашите собствени. Карина успява да придаде форма на собствените си сюрреалистични копнежи и проекции. Представени са елементи и идеи, които трябва да съдържа самото изкуство – допринася за духовното израстване на зрителя и поражда естетическо преживяване.

Сън ли е или реалност?  

 Изложбата се намира в [a]cube contemporary от 05.11.2020 до 05.12.2020 и заслужава вниманието ни. А повече от нея може да очаквате съвсем скоро.