В очакване на ”Once upon a time in Hollywood”

Един от най-харесваните режисьори, Куентин Тарантино е приготвил за зрителите огромна доза  блясък, красота и привидно класическа приказка от Холивуд в деветия си филм… 

‘‘Once upon a time in Hollywood’’, чиято премиера беше първо в LA, който е роден дом на самата история пристига на 26.07.2019 г. и в световните кина. Силното звездно присъствие на Брад Пит, Леонардо Ди Каприо и Марго Роби в комбинация очароват и само с появата си предизвикват бурни вълнения във всички нетърпеливи кино фенове.

В интервю Тарантино разказва, че винаги е искал да направи подобен филм, в който става дума за Холивуд и по-точно зад кулисите на огромната индустрия. Работил е дълго време върху идеята и героите, а основното и важно е било да ги ”следи”и проучи внимателно, за да разбере кои са те всъщност. Леонардо Ди Каприо разказва, че за него е било любопитно да участва във филм, в период в който той не познава, а именно 50-те и 60-те години. Той си е поставил задачата да наблегне върху същността на образите и да разбере кои са тези личности, които наблюдават света по този странен начин и един вид ‘‘воайорстват‘’ и в същото време се опитват да  оцелеят. Лео споделя, че това е една Холивудска история, но разгледана и представена през призмата на въображението, а в център стои любовта.

За Куентин Тарантино и неговите методи на работа, Брад Пит разказва с удивление колко детайли са били изпипани и пресъздадени едно към едно от този период в Лос Анджелис. В него има типичните обекти на ежедневието като реалистичното радио, музика, реклами, постери и коли… Всичко изпипано до най-малък детайл.

Леонардо казва, че за него този филм е произведние на изкуството и това по принцип е основното, което се случва когато играеш и създаваш. Брад Пит с мъдрост споделя, че вече най-важно за него, колкото повече остарява е да може да прекарва възможно най-много време с колегите си актьори. Не случайно се появи и статия, в която се разказва за това, че Лео и Пит споделят едно ателие, в което се учат да правят скултури заедно. Известен факт е, че Леонардо има афинитет и колекционира големи имена в изобразителното изкуство. Очевдино е, че Пит навлиза все по- дълбоко в този артистичен и необятен свят,  чрез опознаването на различните материали и методи, с които да изрази себе си в скулптурните обекти.

Най-ярката новина обаче е решението на Тарантино, който обяви, че вероятно ще прекъсне работата си като режисьор след този филм, въпреки наистина огромната си и успешна 30 годишна кариера в седмото изкуство. А дали е така, следва да разберем…

 

Снимки: Pinterest