Хакери разкриха предварително решението за изпълнителя на ТОЛ системата

Вчера в публичното пространство беше публикувана информация за излезнало решение за избор на изпълнител за ТОЛ системата. Към пуснатото съобщение беше прикачен документ – решение от АПИ, което съобщава оценките и класирането на участниците още преди отварянето на ценовите оферти на участсниците. В отворено писмо, групата на Анонимните България поеха отговорността за превземането на имейла на АПИ и пускането на информация с прикачен официален документ с подпис и печат от името на агенцията.

Ние от Aнонимните не се занимаваме с фалшифициране на документи и всяко наше действие е в следствие на технически умения за сдобиване с документи и информация. 

Твъръдим, че изпратения до вас документ е истински и неговия източник е АПИ. На вас оставяме тълкованията дали документът е чернова и защо мястото за датата е празно, както и защо към вчерашна дата съществува документ с оценки на фирмите още преди да са отворени техните цени .

Пазим всички логове и адреси на сървъри и компютри, чрез които сме се сдобили с документа и сме готови да предадем тази информация на вас и ДАНС. 

Документът заедно с други документи, открити по време на хакерската акция са изпратени към Уикилийкс и няколко големи международни издания.

Преди да избързате да ни асоциирате с някоя партия или движение и преди да ни наречете престъпници, знайте, че ние сме Aнонимните, ние сме легион, ние не прощаваме, ние не забравяме, твърдят от отрганизацията.