Трудно е да спасиш някой, който не иска да бъде спасен

Обръщение на Костадин Костадинов към членовете и съмишлениците на ПП „Възраждане”
Здравейте, възрожденци!

Обръщам се към вас така, защото смятам, че всички, които подкрепиха „Възраждане” във вчерашната ни битка, заслужават такова обръщение. Искам да ви благодаря за вашата подкрепа, доверие и отдаденост на нашата обща кауза във вчерашния ден. Получих стотици обаждания с пожелания за успех и два пъти повече обаждания с пожелания да не падам духом и да не се предавам.

Ето какво постигнахме заедно:

1. При гласуването на българите в чужбина, „Възраждане” получи 4,2%, увеличи два пъти резултата си в сравнение с 2017 г. и се класира на 5 място. Ако това бяха парламентарни избори, и ако изходът им зависеше от събратята ни зад граница, Възраждане щеше да влезе в Народното събрание.
2. При гласуването на българите в България „Възраждане” получи 1,1% и запази резултата си от 2017 г.
3. „Възраждане” се класира на 9 място от всички партии, като НФСБ и Атака ни изпреварват само със стотина гласа. През 2017 г. бяхме на 10 място.

Какви са изводите:

1. Това се вторите избори, на които „Възраждане” участва. За разлика от първите, когато никой не ни забелязваше, сега срещу нас се водеше целенасочена кампания от всякакви посоки. Обърнете внимание: негативните кампании бяха срещу следните партии – ГЕРБ, БСП, ДБ, МВРО, Воля и Възраждане. Някой да видя или чу нещо срещу ДПС, ДОСТ, НФСБ и други подобни? Все едно не участваха. Атаките бяха срещу основните играчи, а сред тях единствено „Възраждане” представляваше заплаха за статуквото.
2. Все още има много да работим за разпознаваемостта на нашата организация. Само с Фейсбук няма да стане, нашият балон на обща среда и съмишленици там ни подмамва да си мислим, че всички ни знаят и мислят като нас, а това не е така.
3. Трудно е да спасиш някой, който не иска да бъде спасен. Но, ние въпреки всичко няма да спираме да се опитваме.
В заключение – не очаквайте от мен да хвърля дори и един камък срещу моя народ. Добър, лош, умен, прост, аз друг народ нямам. Имаше доста обвинения срещу него, нагледах се и се начетох на такива неща през целия ден. В нашата история само трима поети (и велики българи) са си позволявали с право да бичуват недостатъците на нашия народ – Ботев, Славейков и Вазов. Аз не съм нито поет, нито велик българин, и затова няма да го направя. Призовавам и вас да не го правите.

Бъдещето е пред нас. Ние се опитахме да нанесем удар на политическата мафия, тя пък се опита да ни занули. Е, ние не успяхме, но пък и тя не успя, така че резултатът е реми, засега.

Битката свърши, войната продължава!
Време ни е за Възраждане! Да живее България!
Костадин Костадинов