Махершала Али заменя Уесли Снайпс в новия „Блейд“

Филмовото студио Марвел реши да смени актьора, играещ бореца срещу вампири Блейд. Мястото на каноничния Уесли Снайпс в предстоящите филми ще бъде заето от Махершала Али.

За рестартирането на франчайза “Блейд” бе съобщено на фестивала Comic-con 2019 от ръководителя на Марвел Кевин Файги. Той съобщи, че главната роля в римейка на култовата лента ще бъде изпълнена от двойния носител на „Оскар“ Махершала Али, пише Кинонюз.ру.

Студиото показа на феновете логото на новия филм, а те направиха различни предложения как да изглежда Махершала в ролята на Блейд. Известният с рисунки към играта „Мортал Комбат“ художник BossLogic публикува арт идеи на своята страница в Индтаграм. Той представи Али под формата на усмихнат вампир с дълги зъби и татуировки.

Първият филм за Блейд е реализиран през 1998 г., а последният – през 2004 година. Филмът беше създаден без участието на Марвел, но сега студиото получи правата върху персонажа и е настроено за кардинален рестарт. У зрителите Блейд традиционно се свързва с актьора Уесли Снайпс. Актьорът многократно е казвал, че е готов да продължи да играе ловеца на вампири, ако получи такава оферта.

БГНЕС