Мариус Донкин ще чества 70-годишен юбилей на сцената на Народния театър

Световноизвестният писател и драматург Ерик-Еманюел Шмит ще изиграе заедно с Донкин част от спектакъла

Пред близо 800 зрители ще изиграе спектакъла си “Господин Ибрахим и цветята на Корана” директорът на Народния театър “Иван Вазов” Мариус Донкин. Представлението е посветено на 70-годишнината на актьора, а специалната изненада в него ще е появата на самия автор – световноизвестният писател и драматург Ерик-Еманюел Шмит, който ще изиграе заедно с Донкин част от спектакъла.

Шмит пристига у нас на 11 февруари. На 13 февруари Донкин и Шмит ще дадат съвместна пресконференция в Народния театър, а на следващия ден – 14 февруари, драматургът ще се срещне със зрители и почитатели в сградата на театъра в 9:30 часа, където гостът ще раздава автографи.

Спектакълът “Господин Ибрахим и цветята на Корана”, режисиран от преподавателя по актьорско майсторство в НАТФИЗ проф. Снежина Танковска, има редица престижни награди от родни и международни форуми, а билетите за него свършват с месеци напред. Той се играе на Сцена „Апостол Карамитев“ вече 16 години.

Преводът на текста е на Снежина Русинова-Здравкова, сценографията и костюмите – на Тони Кондев, музиката – на Сашо Младенов, а художник на плаката е Стефан Десподов.

Културни новини

Автор: НТ “Иван Вазов”