Силно българско представяне при жените на тенис турнира в Созопол

Българската тенисистка Петя Аршинкова се класира за финала на международния турнир за жени „Созопол Санта Марина Къп“ с награден фонд 15 000 долара от календара на международната федерация по тенис ITF. Аршинкова ще спори срещу финландката Оона Опрана в мача за титлата, който е утре от 10:00 ч. на Корт №1 на Тенис център Санта Марина в едноименния ваканционен комплекс в Созопол.
21-годишната пловдивчанка постигна поредната си убедителна победа, отстранявайки рускинята Екатерина Рейнголд с 6:4 6:3. Аршинкова, която е поставена под №3 в схемата, достигна без загубен сет до първия си финал на турнир за жени. Досега тя имаше девет полуфинала, но никога не бе успявала да преодолее тази фаза.
Съперничката на българката в утрешния финал Оона Опрана разгроми днес словачката Михаела Кадлечкова с 6:2 6:1 за 80 минути и също е без загубен сет в Созопол. Аршинкова и Опрана не са се срещали досега в официален мач.
Младите ни тенисистки Елена Кралева и Стела Пеева пък станаха шампионки на двойки на „Созопол Санта Марина Къп“. В драматичен финал двете бургазлийки победиха Ани Вангелова и рускинята Алина Силич с 6:2 6:7(5) 12:10. В продължилия 111 минути двубой 17-годишната Кралева и 15-годишната Пеева се нуждаеха от шест мачбола, за да спечелят първата си титла в професионалния тенис.
Завършващият днес турнир е единственият от този ранг за жени в България през тази година. Това е и последното международно състезание за годината от богатия календар на Тенис център Санта Марина, който се провежда със съдействието на Община Созопол и на БФТ. През 2019 г. тук имаше и турнир за мъже с награден фонд 15 000 долара, турнири за юноши и девойки до 18 г. от календара на ITF и до 14 г. от календара на европейската федерация Тенис Европа, както и редица държавни турнири от календара на БФТ, от веригата „Киндер+“, множество състезания за деца и любители.

 

 

 

 

 

 

http://burgasdream.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One Comment on “Силно българско представяне при жените на тенис турнира в Созопол”

Comments are closed.