Европейски ден без загинали на пътя

Апел на Българска асоциация на пострадали при катастрофи

Операция „Европейски ден без загинали на пътя“, станала популярна с наименованието EDWARD (European Day Without A Road Death – „#ProjectEDWARD”) е инициатива на ТИСПОЛ – Европейската мрежа на службите на пътна полиция, и е допълващо събитие към Европейската седмица на мобилността.

Операция EDWARD ще се състои на 26 септември 2019 г.

Българска асоциация на пострадали при катастрофи поощрява всяка дейност, която насърчава културата за пътна безопасност.

Българска асоциация на пострадали при катастрофи ВИ ПРИЗОВАВА!

  • Да бъдете внимателни към особено уязвимите участници в движението – пешеходците. Автомобилите не са еднолични господари на пътя, но и пешеходците трябва да са наясно, че действащите физични закони не могат да принудят колата да спре внезапно.
  • Да превозвате детето си в подходяща детска седалка. Изправено между седалките или в скута на възрастен най-скъпото ви същество е изложено на голям риск. Децата ви имат нужда от вас и само вие може да им дадете добрия пример за правилно и безопасно пътуване.

Ние от Българска асоциация на пострадали при катастрофи вярваме, че за да намалеят пътно-транспортните произшествия е необходима промяна не само в законите, но и в нашето поведение на пътя.